Suplementi

Kako odabrati pravi protein? Da li je Hidrolizat najbolja opcija?

basic whey

Jedni od najvažnijih i najkorištenijih suplemenata sigurno su proteini. Upravo su proteini namirnica koja je sastavni dio naše svakodnevne ishrane, a čiji se unos mora povećavati s povećanjem mišićne mase. Upravo zbog toga, sportisti i aktivnije osobe unose proteine i u obliku dodataka ishrani  jer  klasičnom ishranom ne uspijevaju unijeti dovoljne količine protein (100g piletine ima gotovo 20g proteina, dok prosječan protein sadrži od 70% do čak 90% proteina).

Danas je tržište preplavljeno raznim dodacima ishrane i protein je danas postao svakodnevnica ne samo sportistima već i osobama koji nisu u ozbiljnijem trenažnom procesu. Koriste ga i dijabetičari  jer poznato je da kvalitetan protein ne sadrži šećere.

Ono sto je prednost ovog proizvoda pored visokog procenta čistog proteina  je što je obogaćen aminokiselinama, vitaminima i mineralima a prah se znatno brže apsorbuje a takođe sadrži nizak prcenat UH i masti.

S obzirom na čistoću i brzinu apsorpcije razlikujemo:

1.HIDROLIZAT

2.IZOLAT

3.KONCENTRAT

Hidrolizat

Hidrolizat je najčistiji oblik proteina. Ima najveći nivo proteina po obroku sa gotovo nimalo UH i masti. Apsorbuje se ubjedljivo najbrže od svih proteina. U najčistijem obliku moze biti čak i gotovo 100% čist.

Izolat

Njegova čistoća ide od 85% do čak 95% proteina. Njegova biološka vrijednost je čak 159 i takođe se svrstava u visokokvalitetne proteine sa brzom apsorpcijom.

Koncentrat

Koncentrat je najzastupljeniji protein. Ima visoku biološku vrijednost 104 (npr. piletina ima 79). Sadrži malo veći procenat UH i masti od gore navedenih proteina,ali takodje jako kvalitetan i nećete pogriješiti ako se odlučite za njega. Prednost koncentrata jeste što sadrže veći udio faktora rasta, poput IGF-1, TGF-alfa i TGF-beta. Takođe, sadrži više različitih bio-aktivnih lipida, poput konjugirane linolne kiseline (CLA), a često i višu količinu imunoglobulina i laktoferina.

basic whey

Pored gore navedenih prenosti Whey Protein takođe povećava mogućnost oporavka – protein iz sirutke nudi najveći izvor esencijalnih aminokiselina. Anti-katabolička funkcija za koju je najviše zaslužen glutamin koje ako ne unosite dovoljno ishranom (a vjerovatno ne) vaše tijelo će ga uzimati iz mišićnog tkiva.

Ono što mi preporučujemo je naš najpopularniji Amino Whey Hydro protein sa čak 86% proteina. Sadrži Hidrolizirani Whey Protein kao I Whey Koncentrat uz izuzetno visoke procente aminokiselina, bez šećera i samo 3% UH i masti, što ga svrstava u visokokvalitetni protein sa najboljim okusom i nevjerovatno brzom apsorpsijom, sigurno prava opcija i za vas.

amino whey hydro protein

PLAĆANJE POUZEĆEM, PO PRIJEMU POŠILJKE. VRIJEME DOSTAVE 1-2 DANA. ZA NARUDŽBE PREKO 110KM DOSTAVA JE BESPLATNA I TROŠKOVE SNOSIMO MI. ZA MANJE NARUDŽBE  DOSTAVA JE 3-5KM.

One thought on “Kako odabrati pravi protein? Da li je Hidrolizat najbolja opcija?

  1. rekreativac kaže:

    Ono što meni koristi za bolju kondiciju ali i snagu i izdržljivost, ili mi se bar tako čini je Cordyceps ekstrakt (60 kapsula).
    Ako mene pitate rekao bih da svi oni koji žele bolje rezultate, bolje performanse organizma a da se ne kljukaju steroidima Cordyceps je prava mera stvari. Na mene deluje jer osećam da lakše funkcionišem i dostižem neki nivo firme ali i bolje rezultata, bolji nivo energije, izdržljivljiviji sam i ako to ima ikakve veze više imun na stres. Kkao sam počeo sa ovim? Jednostavno, malo čitoa istraživao i saznao da brača Kinezi ga koriste od davnina. Nije zabranjen odnosno nije doping sredstvo. Razmišljam ako ga koriste njihovi vrhunski sportisti i ako su postigli vrhunske rezultate to možda nešto govori. Toliko od mene. Guglajte Cordyceps ekstrakt pro100 i naći ćete ga u online prodavnicama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *